2009-03-26
Өө, гол зүйлээ мартчихаж....
- "Боловсруулсан", "чанасан", "бэлдсэн" салад, хоол, хүнсний зүйл нь тасалгааны болон "хорлонтой температур" +5 С-аас +57 C хэмд 4н цаг (хамгийн их хугацаа) байсан бол шууд хая.
Ингэхэд ямар хоол, хүнсний бүтээгдэхүүнүүд амархан муудаж хоол биш "хор" болдог юм болоо? гэсэн:
- Сүүн болон сүүн бүтээгдэхүүнүүд,
- Үхэр, хонь, гахайн төрөл бүрийн мах,
- Загас
- Жигнэсэн, шарсан төмс
- Тофу (монголоор бол "ээдэмцэр" гэх байхаа :) болон бусад soy protein
- Хэрчсэн амтат гуа, хэрчсэн томато (улаан лооль :)
- Өндөг
- Тахиа, шувууны мах
- shellfish буюу дун далайн нялцгай биетнүүд гэх байх
- "халаасан", "болгосон" ургамлын бүтээгдэхүүнүүд жишээ нь fried rice-хуурсан будаа, шош буурцаг, болон бусад ногоонууд
- sprouts (монголоор юу гэдэг юм болоо? үр буурцаг)
- сармис-тосны холимог
Нэгэн зургийг нэтээс олоод энд тавьчихлааа.
picture from http://www.ci.arlington.tx.us/health/images/temperature.jpg
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment